Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Prenumerera på handlingar

En handling är allmän bara om den förvaras hos en myndighet (TF 2:4). En effekt av det är att du inte kan begära ut handlingar som kommer att komma in till myndigheten i framtiden men som ännu inte har gjort det. Det går inte att ”prenumerera” på allmänna handlingar som man brukar säga. Det innebär att du inte kan formulera en begäran om att Skolinspektionen måste skicka en kopia så fort det kommer in en anmälan mot en viss skola eller att JO måste skicka en beslutskopia så fort ombudsmannen kritiserar en viss kommun. Regeringsrätten har i fallet RÅ 1982 Ab 118 underkänt en begäran som på det här sättet var upplagd som en prenumeration.

Våra verksamheter

En handling är allmän bara om den förvaras hos en myndighet (TF 2:4). En effekt av det är att du inte kan begära ut handlingar som kommer att komma in till myndigheten i framtiden men som ännu inte har gjort det. Det går inte att ”prenumerera” på allmänna handlingar som man brukar säga. Det innebär att du inte kan formulera en begäran om att Skolinspektionen måste skicka en kopia så fort det kommer in en anmälan mot en viss skola eller att JO måste skicka en beslutskopia så fort ombudsmannen kritiserar en viss kommun. Regeringsrätten har i fallet RÅ 1982 Ab 118 underkänt en begäran som på det här sättet var upplagd som en prenumeration.

background 1
background 1

Prenumerera på handlingar

En handling är allmän bara om den förvaras hos en myndighet (TF 2:4). En effekt av det är att du inte kan begära ut handlingar som kommer att komma in till myndigheten i framtiden men som ännu inte har gjort det. Det går inte att ”prenumerera” på allmänna handlingar som man brukar säga. Det innebär att du inte kan formulera en begäran om att Skolinspektionen måste skicka en kopia så fort det kommer in en anmälan mot en viss skola eller att JO måste skicka en beslutskopia så fort ombudsmannen kritiserar en viss kommun. Regeringsrätten har i fallet RÅ 1982 Ab 118 underkänt en begäran som på det här sättet var upplagd som en prenumeration.

Gå till Acta Publicas hemsida

Prenumerera på handlingar

En handling är allmän bara om den förvaras hos en myndighet (TF 2:4). En effekt av det är att du inte kan begära ut handlingar som kommer att komma in till myndigheten i framtiden men som ännu inte har gjort det. Det går inte att ”prenumerera” på allmänna handlingar som man brukar säga. Det innebär att du inte kan formulera en begäran om att Skolinspektionen måste skicka en kopia så fort det kommer in en anmälan mot en viss skola eller att JO måste skicka en beslutskopia så fort ombudsmannen kritiserar en viss kommun. Regeringsrätten har i fallet RÅ 1982 Ab 118 underkänt en begäran som på det här sättet var upplagd som en prenumeration.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Prenumerera på handlingar

En handling är allmän bara om den förvaras hos en myndighet (TF 2:4). En effekt av det är att du inte kan begära ut handlingar som kommer att komma in till myndigheten i framtiden men som ännu inte har gjort det. Det går inte att ”prenumerera” på allmänna handlingar som man brukar säga. Det innebär att du inte kan formulera en begäran om att Skolinspektionen måste skicka en kopia så fort det kommer in en anmälan mot en viss skola eller att JO måste skicka en beslutskopia så fort ombudsmannen kritiserar en viss kommun. Regeringsrätten har i fallet RÅ 1982 Ab 118 underkänt en begäran som på det här sättet var upplagd som en prenumeration.