Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

JO 2003/04 s. 450

Riksarkivet betraktade en begäran om att få en kopia av en handling som en forskarförfrågan och debiterade avgift för uppdraget. JO konstaterade att begäran var tillräckligt preciserad för att Riksarkivet skulle vara skyldig att lokalisera och lämna ut handlingen enligt TF:s regler om handlingsoffentlighet. JO var därför kritisk till den avgift som myndigheten krävt för att handlägga begäran och poängterade att myndigheter måste göra en tydlig skillnad mellan handläggning av begäran enligt TF och myndighetens uppdragsverksamhet.

JO_2003_04_s_450

Våra verksamheter

Riksarkivet betraktade en begäran om att få en kopia av en handling som en forskarförfrågan och debiterade avgift för uppdraget. JO konstaterade att begäran var tillräckligt preciserad för att Riksarkivet skulle vara skyldig att lokalisera och lämna ut handlingen enligt TF:s regler om handlingsoffentlighet. JO var därför kritisk till den avgift som myndigheten krävt för att handlägga begäran och poängterade att myndigheter måste göra en tydlig skillnad mellan handläggning av begäran enligt TF och myndighetens uppdragsverksamhet.

JO_2003_04_s_450

background 1
background 1

JO 2003/04 s. 450

Riksarkivet betraktade en begäran om att få en kopia av en handling som en forskarförfrågan och debiterade avgift för uppdraget. JO konstaterade att begäran var tillräckligt preciserad för att Riksarkivet skulle vara skyldig att lokalisera och lämna ut handlingen enligt TF:s regler om handlingsoffentlighet. JO var därför kritisk till den avgift som myndigheten krävt för att handlägga begäran och poängterade att myndigheter måste göra en tydlig skillnad mellan handläggning av begäran enligt TF och myndighetens uppdragsverksamhet.

JO_2003_04_s_450

Gå till Acta Publicas hemsida

JO 2003/04 s. 450

Riksarkivet betraktade en begäran om att få en kopia av en handling som en forskarförfrågan och debiterade avgift för uppdraget. JO konstaterade att begäran var tillräckligt preciserad för att Riksarkivet skulle vara skyldig att lokalisera och lämna ut handlingen enligt TF:s regler om handlingsoffentlighet. JO var därför kritisk till den avgift som myndigheten krävt för att handlägga begäran och poängterade att myndigheter måste göra en tydlig skillnad mellan handläggning av begäran enligt TF och myndighetens uppdragsverksamhet.

JO_2003_04_s_450

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

JO 2003/04 s. 450

Riksarkivet betraktade en begäran om att få en kopia av en handling som en forskarförfrågan och debiterade avgift för uppdraget. JO konstaterade att begäran var tillräckligt preciserad för att Riksarkivet skulle vara skyldig att lokalisera och lämna ut handlingen enligt TF:s regler om handlingsoffentlighet. JO var därför kritisk till den avgift som myndigheten krävt för att handlägga begäran och poängterade att myndigheter måste göra en tydlig skillnad mellan handläggning av begäran enligt TF och myndighetens uppdragsverksamhet.

JO_2003_04_s_450