Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

RÅ 1990 not. 418

Regeringsrätten underkände två av villkoren i ett sekretessförbehåll som Försvarsmakten ställde upp när myndigheten lämnade ut vitsorden för tre befäl till en person. Enligt de aktuella villkoren behövde personen beställa tid för att komma och ta del av handlingarna och det skulle dessutom ske i närvaro av de berörda befälen. Domstolen konstaterade att villkoren inte var relevanta för att undanröja skaderisken enligt den aktuella sekretessregeln.

RA_1990_not_418

Våra verksamheter

Regeringsrätten underkände två av villkoren i ett sekretessförbehåll som Försvarsmakten ställde upp när myndigheten lämnade ut vitsorden för tre befäl till en person. Enligt de aktuella villkoren behövde personen beställa tid för att komma och ta del av handlingarna och det skulle dessutom ske i närvaro av de berörda befälen. Domstolen konstaterade att villkoren inte var relevanta för att undanröja skaderisken enligt den aktuella sekretessregeln.

RA_1990_not_418

background 1
background 1

RÅ 1990 not. 418

Regeringsrätten underkände två av villkoren i ett sekretessförbehåll som Försvarsmakten ställde upp när myndigheten lämnade ut vitsorden för tre befäl till en person. Enligt de aktuella villkoren behövde personen beställa tid för att komma och ta del av handlingarna och det skulle dessutom ske i närvaro av de berörda befälen. Domstolen konstaterade att villkoren inte var relevanta för att undanröja skaderisken enligt den aktuella sekretessregeln.

RA_1990_not_418

Gå till Acta Publicas hemsida

RÅ 1990 not. 418

Regeringsrätten underkände två av villkoren i ett sekretessförbehåll som Försvarsmakten ställde upp när myndigheten lämnade ut vitsorden för tre befäl till en person. Enligt de aktuella villkoren behövde personen beställa tid för att komma och ta del av handlingarna och det skulle dessutom ske i närvaro av de berörda befälen. Domstolen konstaterade att villkoren inte var relevanta för att undanröja skaderisken enligt den aktuella sekretessregeln.

RA_1990_not_418

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

RÅ 1990 not. 418

Regeringsrätten underkände två av villkoren i ett sekretessförbehåll som Försvarsmakten ställde upp när myndigheten lämnade ut vitsorden för tre befäl till en person. Enligt de aktuella villkoren behövde personen beställa tid för att komma och ta del av handlingarna och det skulle dessutom ske i närvaro av de berörda befälen. Domstolen konstaterade att villkoren inte var relevanta för att undanröja skaderisken enligt den aktuella sekretessregeln.

RA_1990_not_418