Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Handlingar som inte hör till något ärende

Handlingar som inte hör till något ärende, och som varken har expedierats eller inkommit, blir allmänna handlingar när de har ”justerats av myndigheten eller på annat sätt färdigställts”. Det här framgår av TF 2:10 1 st. Att ”justera” betyder att man intygar att en handling är riktig genom att skriva under eller sätta sin signatur på den. Vad som menas med ”på annat sätt färdigställs” är inte lika självklart. Det kan du läsa mer om här.

Våra verksamheter

Handlingar som inte hör till något ärende, och som varken har expedierats eller inkommit, blir allmänna handlingar när de har ”justerats av myndigheten eller på annat sätt färdigställts”. Det här framgår av TF 2:10 1 st. Att ”justera” betyder att man intygar att en handling är riktig genom att skriva under eller sätta sin signatur på den. Vad som menas med ”på annat sätt färdigställs” är inte lika självklart. Det kan du läsa mer om här.

background 1
background 1

Handlingar som inte hör till något ärende

Handlingar som inte hör till något ärende, och som varken har expedierats eller inkommit, blir allmänna handlingar när de har ”justerats av myndigheten eller på annat sätt färdigställts”. Det här framgår av TF 2:10 1 st. Att ”justera” betyder att man intygar att en handling är riktig genom att skriva under eller sätta sin signatur på den. Vad som menas med ”på annat sätt färdigställs” är inte lika självklart. Det kan du läsa mer om här.

Gå till Acta Publicas hemsida

Handlingar som inte hör till något ärende

Handlingar som inte hör till något ärende, och som varken har expedierats eller inkommit, blir allmänna handlingar när de har ”justerats av myndigheten eller på annat sätt färdigställts”. Det här framgår av TF 2:10 1 st. Att ”justera” betyder att man intygar att en handling är riktig genom att skriva under eller sätta sin signatur på den. Vad som menas med ”på annat sätt färdigställs” är inte lika självklart. Det kan du läsa mer om här.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Handlingar som inte hör till något ärende

Handlingar som inte hör till något ärende, och som varken har expedierats eller inkommit, blir allmänna handlingar när de har ”justerats av myndigheten eller på annat sätt färdigställts”. Det här framgår av TF 2:10 1 st. Att ”justera” betyder att man intygar att en handling är riktig genom att skriva under eller sätta sin signatur på den. Vad som menas med ”på annat sätt färdigställs” är inte lika självklart. Det kan du läsa mer om här.