Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Handlingen finns i en annan del av myndigheten!

Det kan hända att de handlingar du är ute efter finns i någon annan del av myndigheten än just vid den enhet eller avdelning dit du vänt dig med din begäran. Det spelar ingen roll, myndigheten kan inte kräva att du lämnar din begäran till just det verksamhetsställe där handlingarna förvaras. Det går alltså bra att vända sig till landstingsstyrelsens kansli för att begära ut en handling som kommit in till ett av landstingets akutsjukhus eller att vända sig till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping med en begäran om att få ut handlingar som upprättats vid fängelset i Ystad.

Om du vill ta del av handlingarna på plats så kan du å andra sidan inte kräva att få göra det någon annanstans än i de lokaler där handlingarna förvaras (se RÅ 2007 ref 68). Om du vill slippa ta dig till lokalerna där handlingarnas förvaras så kan du självklart också begära att få kopior hemskickade mot en avgift.

Våra verksamheter

Det kan hända att de handlingar du är ute efter finns i någon annan del av myndigheten än just vid den enhet eller avdelning dit du vänt dig med din begäran. Det spelar ingen roll, myndigheten kan inte kräva att du lämnar din begäran till just det verksamhetsställe där handlingarna förvaras. Det går alltså bra att vända sig till landstingsstyrelsens kansli för att begära ut en handling som kommit in till ett av landstingets akutsjukhus eller att vända sig till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping med en begäran om att få ut handlingar som upprättats vid fängelset i Ystad.

Om du vill ta del av handlingarna på plats så kan du å andra sidan inte kräva att få göra det någon annanstans än i de lokaler där handlingarna förvaras (se RÅ 2007 ref 68). Om du vill slippa ta dig till lokalerna där handlingarnas förvaras så kan du självklart också begära att få kopior hemskickade mot en avgift.

background 1
background 1

Handlingen finns i en annan del av myndigheten!

Det kan hända att de handlingar du är ute efter finns i någon annan del av myndigheten än just vid den enhet eller avdelning dit du vänt dig med din begäran. Det spelar ingen roll, myndigheten kan inte kräva att du lämnar din begäran till just det verksamhetsställe där handlingarna förvaras. Det går alltså bra att vända sig till landstingsstyrelsens kansli för att begära ut en handling som kommit in till ett av landstingets akutsjukhus eller att vända sig till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping med en begäran om att få ut handlingar som upprättats vid fängelset i Ystad.

Om du vill ta del av handlingarna på plats så kan du å andra sidan inte kräva att få göra det någon annanstans än i de lokaler där handlingarna förvaras (se RÅ 2007 ref 68). Om du vill slippa ta dig till lokalerna där handlingarnas förvaras så kan du självklart också begära att få kopior hemskickade mot en avgift.

Gå till Acta Publicas hemsida

Handlingen finns i en annan del av myndigheten!

Det kan hända att de handlingar du är ute efter finns i någon annan del av myndigheten än just vid den enhet eller avdelning dit du vänt dig med din begäran. Det spelar ingen roll, myndigheten kan inte kräva att du lämnar din begäran till just det verksamhetsställe där handlingarna förvaras. Det går alltså bra att vända sig till landstingsstyrelsens kansli för att begära ut en handling som kommit in till ett av landstingets akutsjukhus eller att vända sig till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping med en begäran om att få ut handlingar som upprättats vid fängelset i Ystad.

Om du vill ta del av handlingarna på plats så kan du å andra sidan inte kräva att få göra det någon annanstans än i de lokaler där handlingarna förvaras (se RÅ 2007 ref 68). Om du vill slippa ta dig till lokalerna där handlingarnas förvaras så kan du självklart också begära att få kopior hemskickade mot en avgift.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Handlingen finns i en annan del av myndigheten!

Det kan hända att de handlingar du är ute efter finns i någon annan del av myndigheten än just vid den enhet eller avdelning dit du vänt dig med din begäran. Det spelar ingen roll, myndigheten kan inte kräva att du lämnar din begäran till just det verksamhetsställe där handlingarna förvaras. Det går alltså bra att vända sig till landstingsstyrelsens kansli för att begära ut en handling som kommit in till ett av landstingets akutsjukhus eller att vända sig till Kriminalvårdens huvudkontor i Norrköping med en begäran om att få ut handlingar som upprättats vid fängelset i Ystad.

Om du vill ta del av handlingarna på plats så kan du å andra sidan inte kräva att få göra det någon annanstans än i de lokaler där handlingarna förvaras (se RÅ 2007 ref 68). Om du vill slippa ta dig till lokalerna där handlingarnas förvaras så kan du självklart också begära att få kopior hemskickade mot en avgift.