Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Ärende om bostadsanpassning var offentligt

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut samtliga handlingar i ett ärende om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten hänvisade till att den tillämpliga sekretessbestämmelsen har ett rakt skaderekvisit, vilket betyder att offentlighet är huvudregeln. Enligt förarbetena är sekretessen i den aktuella regeln begränsad till uppgifter av mycket känslig natur.

Våra verksamheter

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut samtliga handlingar i ett ärende om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten hänvisade till att den tillämpliga sekretessbestämmelsen har ett rakt skaderekvisit, vilket betyder att offentlighet är huvudregeln. Enligt förarbetena är sekretessen i den aktuella regeln begränsad till uppgifter av mycket känslig natur.

background 1
background 1

Ärende om bostadsanpassning var offentligt

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut samtliga handlingar i ett ärende om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten hänvisade till att den tillämpliga sekretessbestämmelsen har ett rakt skaderekvisit, vilket betyder att offentlighet är huvudregeln. Enligt förarbetena är sekretessen i den aktuella regeln begränsad till uppgifter av mycket känslig natur.

Gå till Acta Publicas hemsida

Ärende om bostadsanpassning var offentligt

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut samtliga handlingar i ett ärende om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten hänvisade till att den tillämpliga sekretessbestämmelsen har ett rakt skaderekvisit, vilket betyder att offentlighet är huvudregeln. Enligt förarbetena är sekretessen i den aktuella regeln begränsad till uppgifter av mycket känslig natur.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Ärende om bostadsanpassning var offentligt

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut samtliga handlingar i ett ärende om bostadsanpassningsbidrag. Kammarrätten hänvisade till att den tillämpliga sekretessbestämmelsen har ett rakt skaderekvisit, vilket betyder att offentlighet är huvudregeln. Enligt förarbetena är sekretessen i den aktuella regeln begränsad till uppgifter av mycket känslig natur.