Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

JO kritisk till utbildningsnämnd efter väntan på handlingar

Trots flera mejlförfrågningar till Utbildningsnämnden i Södertälje fick en man i Södertälje vänta i flera månader i fjol på att få ta del av begärda dokument. Först i efterhand visade det sig att handlingarna fanns att tillgå på en skolexpedition – något som dock inte hade kommunicerats tydligt till personen, enligt Justitieombudsmannen (JO). Nämnden får i JO:s beslut i ärendet kritik för att mannens begäran inte behandlades skyndsamt.

Kommunen har för egen del hävdat att ansvariga tjänstemän har gjort vad de har kunnat för att hörsamma begäran i enlighet med tryckfrihetsförordningens föreskrifter.

Våra verksamheter

Trots flera mejlförfrågningar till Utbildningsnämnden i Södertälje fick en man i Södertälje vänta i flera månader i fjol på att få ta del av begärda dokument. Först i efterhand visade det sig att handlingarna fanns att tillgå på en skolexpedition – något som dock inte hade kommunicerats tydligt till personen, enligt Justitieombudsmannen (JO). Nämnden får i JO:s beslut i ärendet kritik för att mannens begäran inte behandlades skyndsamt.

Kommunen har för egen del hävdat att ansvariga tjänstemän har gjort vad de har kunnat för att hörsamma begäran i enlighet med tryckfrihetsförordningens föreskrifter.

background 1
background 1

JO kritisk till utbildningsnämnd efter väntan på handlingar

Trots flera mejlförfrågningar till Utbildningsnämnden i Södertälje fick en man i Södertälje vänta i flera månader i fjol på att få ta del av begärda dokument. Först i efterhand visade det sig att handlingarna fanns att tillgå på en skolexpedition – något som dock inte hade kommunicerats tydligt till personen, enligt Justitieombudsmannen (JO). Nämnden får i JO:s beslut i ärendet kritik för att mannens begäran inte behandlades skyndsamt.

Kommunen har för egen del hävdat att ansvariga tjänstemän har gjort vad de har kunnat för att hörsamma begäran i enlighet med tryckfrihetsförordningens föreskrifter.

Gå till Acta Publicas hemsida

JO kritisk till utbildningsnämnd efter väntan på handlingar

Trots flera mejlförfrågningar till Utbildningsnämnden i Södertälje fick en man i Södertälje vänta i flera månader i fjol på att få ta del av begärda dokument. Först i efterhand visade det sig att handlingarna fanns att tillgå på en skolexpedition – något som dock inte hade kommunicerats tydligt till personen, enligt Justitieombudsmannen (JO). Nämnden får i JO:s beslut i ärendet kritik för att mannens begäran inte behandlades skyndsamt.

Kommunen har för egen del hävdat att ansvariga tjänstemän har gjort vad de har kunnat för att hörsamma begäran i enlighet med tryckfrihetsförordningens föreskrifter.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

JO kritisk till utbildningsnämnd efter väntan på handlingar

Trots flera mejlförfrågningar till Utbildningsnämnden i Södertälje fick en man i Södertälje vänta i flera månader i fjol på att få ta del av begärda dokument. Först i efterhand visade det sig att handlingarna fanns att tillgå på en skolexpedition – något som dock inte hade kommunicerats tydligt till personen, enligt Justitieombudsmannen (JO). Nämnden får i JO:s beslut i ärendet kritik för att mannens begäran inte behandlades skyndsamt.

Kommunen har för egen del hävdat att ansvariga tjänstemän har gjort vad de har kunnat för att hörsamma begäran i enlighet med tryckfrihetsförordningens föreskrifter.