Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

RÅ 2002 ref. 24 och RÅ 2001 ref. 79

Regeringsrätten har i två skattemål slagit fast att kommunala bolags ekonomiska förhållanden inte kan skyddas av skattesekretess. Det här eftersom bolag där en kommun har rättsligt bestämmande inflytande jämställs med myndigheter vid tillämpning av OSL. Skattesekretessen skyddar bara uppgifter om ”enskilds” ekonomiska förhållanden. Uppgifter om myndigheter skyddas därför inte. Obs! Målen handlar till större delen om olika skatterättsliga frågor. Sekretessfrågan avhandlas i ett stycke i slutet av respektive dom.

RA_2002_ref_24

RA_2001_ref_79

Våra verksamheter

Regeringsrätten har i två skattemål slagit fast att kommunala bolags ekonomiska förhållanden inte kan skyddas av skattesekretess. Det här eftersom bolag där en kommun har rättsligt bestämmande inflytande jämställs med myndigheter vid tillämpning av OSL. Skattesekretessen skyddar bara uppgifter om ”enskilds” ekonomiska förhållanden. Uppgifter om myndigheter skyddas därför inte. Obs! Målen handlar till större delen om olika skatterättsliga frågor. Sekretessfrågan avhandlas i ett stycke i slutet av respektive dom.

RA_2002_ref_24

RA_2001_ref_79

background 1
background 1

RÅ 2002 ref. 24 och RÅ 2001 ref. 79

Regeringsrätten har i två skattemål slagit fast att kommunala bolags ekonomiska förhållanden inte kan skyddas av skattesekretess. Det här eftersom bolag där en kommun har rättsligt bestämmande inflytande jämställs med myndigheter vid tillämpning av OSL. Skattesekretessen skyddar bara uppgifter om ”enskilds” ekonomiska förhållanden. Uppgifter om myndigheter skyddas därför inte. Obs! Målen handlar till större delen om olika skatterättsliga frågor. Sekretessfrågan avhandlas i ett stycke i slutet av respektive dom.

RA_2002_ref_24

RA_2001_ref_79

Gå till Acta Publicas hemsida

RÅ 2002 ref. 24 och RÅ 2001 ref. 79

Regeringsrätten har i två skattemål slagit fast att kommunala bolags ekonomiska förhållanden inte kan skyddas av skattesekretess. Det här eftersom bolag där en kommun har rättsligt bestämmande inflytande jämställs med myndigheter vid tillämpning av OSL. Skattesekretessen skyddar bara uppgifter om ”enskilds” ekonomiska förhållanden. Uppgifter om myndigheter skyddas därför inte. Obs! Målen handlar till större delen om olika skatterättsliga frågor. Sekretessfrågan avhandlas i ett stycke i slutet av respektive dom.

RA_2002_ref_24

RA_2001_ref_79

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

RÅ 2002 ref. 24 och RÅ 2001 ref. 79

Regeringsrätten har i två skattemål slagit fast att kommunala bolags ekonomiska förhållanden inte kan skyddas av skattesekretess. Det här eftersom bolag där en kommun har rättsligt bestämmande inflytande jämställs med myndigheter vid tillämpning av OSL. Skattesekretessen skyddar bara uppgifter om ”enskilds” ekonomiska förhållanden. Uppgifter om myndigheter skyddas därför inte. Obs! Målen handlar till större delen om olika skatterättsliga frågor. Sekretessfrågan avhandlas i ett stycke i slutet av respektive dom.

RA_2002_ref_24

RA_2001_ref_79