Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Grunder

I grunderna för yrkandet lägger du fram de argument som behövs för att övertyga domstolen om att besluta enligt dina yrkanden. Räkna inte med att domstolen själv utreder vad som har hänt i ärendet utan se till att servera domstolen alla omständigheter, fakta och bevis som talar för din sak. Din motpart i målet, det vill säga den beslutande myndigheten, kommer knappast heller hjälpa dig att lyfta fram omständigheter som talar emot myndighetens ståndpunkt.

I princip ska domstolen känna till alla regler, förarbeten och tidigare domar som är relevanta för bedömningen i målet. Men varför chansa? Sök igenom allmanhandling.se och se till att göra domstolen uppmärksam på den praxis som du hittar och som talar för din sak.

Mer om hur du ska lägga upp din argumentation i målet hittar du här.

Våra verksamheter

I grunderna för yrkandet lägger du fram de argument som behövs för att övertyga domstolen om att besluta enligt dina yrkanden. Räkna inte med att domstolen själv utreder vad som har hänt i ärendet utan se till att servera domstolen alla omständigheter, fakta och bevis som talar för din sak. Din motpart i målet, det vill säga den beslutande myndigheten, kommer knappast heller hjälpa dig att lyfta fram omständigheter som talar emot myndighetens ståndpunkt.

I princip ska domstolen känna till alla regler, förarbeten och tidigare domar som är relevanta för bedömningen i målet. Men varför chansa? Sök igenom allmanhandling.se och se till att göra domstolen uppmärksam på den praxis som du hittar och som talar för din sak.

Mer om hur du ska lägga upp din argumentation i målet hittar du här.

background 1
background 1

Grunder

I grunderna för yrkandet lägger du fram de argument som behövs för att övertyga domstolen om att besluta enligt dina yrkanden. Räkna inte med att domstolen själv utreder vad som har hänt i ärendet utan se till att servera domstolen alla omständigheter, fakta och bevis som talar för din sak. Din motpart i målet, det vill säga den beslutande myndigheten, kommer knappast heller hjälpa dig att lyfta fram omständigheter som talar emot myndighetens ståndpunkt.

I princip ska domstolen känna till alla regler, förarbeten och tidigare domar som är relevanta för bedömningen i målet. Men varför chansa? Sök igenom allmanhandling.se och se till att göra domstolen uppmärksam på den praxis som du hittar och som talar för din sak.

Mer om hur du ska lägga upp din argumentation i målet hittar du här.

Gå till Acta Publicas hemsida

Grunder

I grunderna för yrkandet lägger du fram de argument som behövs för att övertyga domstolen om att besluta enligt dina yrkanden. Räkna inte med att domstolen själv utreder vad som har hänt i ärendet utan se till att servera domstolen alla omständigheter, fakta och bevis som talar för din sak. Din motpart i målet, det vill säga den beslutande myndigheten, kommer knappast heller hjälpa dig att lyfta fram omständigheter som talar emot myndighetens ståndpunkt.

I princip ska domstolen känna till alla regler, förarbeten och tidigare domar som är relevanta för bedömningen i målet. Men varför chansa? Sök igenom allmanhandling.se och se till att göra domstolen uppmärksam på den praxis som du hittar och som talar för din sak.

Mer om hur du ska lägga upp din argumentation i målet hittar du här.

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Grunder

I grunderna för yrkandet lägger du fram de argument som behövs för att övertyga domstolen om att besluta enligt dina yrkanden. Räkna inte med att domstolen själv utreder vad som har hänt i ärendet utan se till att servera domstolen alla omständigheter, fakta och bevis som talar för din sak. Din motpart i målet, det vill säga den beslutande myndigheten, kommer knappast heller hjälpa dig att lyfta fram omständigheter som talar emot myndighetens ståndpunkt.

I princip ska domstolen känna till alla regler, förarbeten och tidigare domar som är relevanta för bedömningen i målet. Men varför chansa? Sök igenom allmanhandling.se och se till att göra domstolen uppmärksam på den praxis som du hittar och som talar för din sak.

Mer om hur du ska lägga upp din argumentation i målet hittar du här.