Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

JO 744-88

En begäran om att ta del av uppgifter ur en allmän handling kan bara avslås av två skäl:

1. På grund av sekretess.
2. På grund av att arbetssituationen är sådan att myndigheten inte hinner lämna ut uppgifterna.

Det slog JO fast i detta beslut. Lasarettet i Lund hade vägrat att lämna ut uppgifter på telefon till en journalist med hänvisning till att uppgifter av den begärda sorten bara lämnades till TT. JO skrev också att om man på grund av en jäktad arbetssituation inte hinner lämna en efterfrågad information per telefon måste det i de flesta fall var möjligt att ange någon tid när man kan ställa sig till förfogande för att besvara frågorna.

JO_744_88

Våra verksamheter

En begäran om att ta del av uppgifter ur en allmän handling kan bara avslås av två skäl:

1. På grund av sekretess.
2. På grund av att arbetssituationen är sådan att myndigheten inte hinner lämna ut uppgifterna.

Det slog JO fast i detta beslut. Lasarettet i Lund hade vägrat att lämna ut uppgifter på telefon till en journalist med hänvisning till att uppgifter av den begärda sorten bara lämnades till TT. JO skrev också att om man på grund av en jäktad arbetssituation inte hinner lämna en efterfrågad information per telefon måste det i de flesta fall var möjligt att ange någon tid när man kan ställa sig till förfogande för att besvara frågorna.

JO_744_88

background 1
background 1

JO 744-88

En begäran om att ta del av uppgifter ur en allmän handling kan bara avslås av två skäl:

1. På grund av sekretess.
2. På grund av att arbetssituationen är sådan att myndigheten inte hinner lämna ut uppgifterna.

Det slog JO fast i detta beslut. Lasarettet i Lund hade vägrat att lämna ut uppgifter på telefon till en journalist med hänvisning till att uppgifter av den begärda sorten bara lämnades till TT. JO skrev också att om man på grund av en jäktad arbetssituation inte hinner lämna en efterfrågad information per telefon måste det i de flesta fall var möjligt att ange någon tid när man kan ställa sig till förfogande för att besvara frågorna.

JO_744_88

Gå till Acta Publicas hemsida

JO 744-88

En begäran om att ta del av uppgifter ur en allmän handling kan bara avslås av två skäl:

1. På grund av sekretess.
2. På grund av att arbetssituationen är sådan att myndigheten inte hinner lämna ut uppgifterna.

Det slog JO fast i detta beslut. Lasarettet i Lund hade vägrat att lämna ut uppgifter på telefon till en journalist med hänvisning till att uppgifter av den begärda sorten bara lämnades till TT. JO skrev också att om man på grund av en jäktad arbetssituation inte hinner lämna en efterfrågad information per telefon måste det i de flesta fall var möjligt att ange någon tid när man kan ställa sig till förfogande för att besvara frågorna.

JO_744_88

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

JO 744-88

En begäran om att ta del av uppgifter ur en allmän handling kan bara avslås av två skäl:

1. På grund av sekretess.
2. På grund av att arbetssituationen är sådan att myndigheten inte hinner lämna ut uppgifterna.

Det slog JO fast i detta beslut. Lasarettet i Lund hade vägrat att lämna ut uppgifter på telefon till en journalist med hänvisning till att uppgifter av den begärda sorten bara lämnades till TT. JO skrev också att om man på grund av en jäktad arbetssituation inte hinner lämna en efterfrågad information per telefon måste det i de flesta fall var möjligt att ange någon tid när man kan ställa sig till förfogande för att besvara frågorna.

JO_744_88