Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

Vi måste prioritera vår kärnverksamhet!

Det är få tjänstemän som ser det som sin huvuduppgift att besvara olika begäran om allmänna handlingar. Många uppfattar det som en ovälkommen extra arbetsbörda som ligger utanför det löpande arbetet och som inte ger några pinnar i statistiken över avverkade ärenden. Men det följer av skyndsamhetskravet i TF 2:15 att en begäran om allmänna handlingar måste prioriteras framför de flesta andra arbetsuppgifter (se bland annat JO 29-09 . Det här gäller med undantag för sådana arbetsuppgifter som är lika angelägna som utlämnande av allmänna handlingar (RÅ 1972 c 156 och JO 1972 s. 306).

Våra verksamheter

Det är få tjänstemän som ser det som sin huvuduppgift att besvara olika begäran om allmänna handlingar. Många uppfattar det som en ovälkommen extra arbetsbörda som ligger utanför det löpande arbetet och som inte ger några pinnar i statistiken över avverkade ärenden. Men det följer av skyndsamhetskravet i TF 2:15 att en begäran om allmänna handlingar måste prioriteras framför de flesta andra arbetsuppgifter (se bland annat JO 29-09 . Det här gäller med undantag för sådana arbetsuppgifter som är lika angelägna som utlämnande av allmänna handlingar (RÅ 1972 c 156 och JO 1972 s. 306).

background 1
background 1

Vi måste prioritera vår kärnverksamhet!

Det är få tjänstemän som ser det som sin huvuduppgift att besvara olika begäran om allmänna handlingar. Många uppfattar det som en ovälkommen extra arbetsbörda som ligger utanför det löpande arbetet och som inte ger några pinnar i statistiken över avverkade ärenden. Men det följer av skyndsamhetskravet i TF 2:15 att en begäran om allmänna handlingar måste prioriteras framför de flesta andra arbetsuppgifter (se bland annat JO 29-09 . Det här gäller med undantag för sådana arbetsuppgifter som är lika angelägna som utlämnande av allmänna handlingar (RÅ 1972 c 156 och JO 1972 s. 306).

Gå till Acta Publicas hemsida

Vi måste prioritera vår kärnverksamhet!

Det är få tjänstemän som ser det som sin huvuduppgift att besvara olika begäran om allmänna handlingar. Många uppfattar det som en ovälkommen extra arbetsbörda som ligger utanför det löpande arbetet och som inte ger några pinnar i statistiken över avverkade ärenden. Men det följer av skyndsamhetskravet i TF 2:15 att en begäran om allmänna handlingar måste prioriteras framför de flesta andra arbetsuppgifter (se bland annat JO 29-09 . Det här gäller med undantag för sådana arbetsuppgifter som är lika angelägna som utlämnande av allmänna handlingar (RÅ 1972 c 156 och JO 1972 s. 306).

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

Vi måste prioritera vår kärnverksamhet!

Det är få tjänstemän som ser det som sin huvuduppgift att besvara olika begäran om allmänna handlingar. Många uppfattar det som en ovälkommen extra arbetsbörda som ligger utanför det löpande arbetet och som inte ger några pinnar i statistiken över avverkade ärenden. Men det följer av skyndsamhetskravet i TF 2:15 att en begäran om allmänna handlingar måste prioriteras framför de flesta andra arbetsuppgifter (se bland annat JO 29-09 . Det här gäller med undantag för sådana arbetsuppgifter som är lika angelägna som utlämnande av allmänna handlingar (RÅ 1972 c 156 och JO 1972 s. 306).