Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

KR Göteborg 8252-11

Länsstyrelsen i Halland vägrade lämna ut uppgifter om vilka rödlistade fågelarter som häckade i ett visst skogsområde i närheten av en planerad vindkraftspark. Efter överklagande slog kammarrätten fast att två av fågelarterna, som bara vara listade i kategorin ”nära hotad”, inte var utrotningshotade vilket krävs för att sekretess ska gälla enligt OSL 20:1. Uppgifter om dessa två arter kunde därför lämnas ut. Sekretessregeln syftar till att förhindra bland annat äggplundring och annan verksamhet som kan utsätta en utrotningshotad art för ytterligare fara.

KR_Goteborg_8252_11

Våra verksamheter

Länsstyrelsen i Halland vägrade lämna ut uppgifter om vilka rödlistade fågelarter som häckade i ett visst skogsområde i närheten av en planerad vindkraftspark. Efter överklagande slog kammarrätten fast att två av fågelarterna, som bara vara listade i kategorin ”nära hotad”, inte var utrotningshotade vilket krävs för att sekretess ska gälla enligt OSL 20:1. Uppgifter om dessa två arter kunde därför lämnas ut. Sekretessregeln syftar till att förhindra bland annat äggplundring och annan verksamhet som kan utsätta en utrotningshotad art för ytterligare fara.

KR_Goteborg_8252_11

background 1
background 1

KR Göteborg 8252-11

Länsstyrelsen i Halland vägrade lämna ut uppgifter om vilka rödlistade fågelarter som häckade i ett visst skogsområde i närheten av en planerad vindkraftspark. Efter överklagande slog kammarrätten fast att två av fågelarterna, som bara vara listade i kategorin ”nära hotad”, inte var utrotningshotade vilket krävs för att sekretess ska gälla enligt OSL 20:1. Uppgifter om dessa två arter kunde därför lämnas ut. Sekretessregeln syftar till att förhindra bland annat äggplundring och annan verksamhet som kan utsätta en utrotningshotad art för ytterligare fara.

KR_Goteborg_8252_11

Gå till Acta Publicas hemsida

KR Göteborg 8252-11

Länsstyrelsen i Halland vägrade lämna ut uppgifter om vilka rödlistade fågelarter som häckade i ett visst skogsområde i närheten av en planerad vindkraftspark. Efter överklagande slog kammarrätten fast att två av fågelarterna, som bara vara listade i kategorin ”nära hotad”, inte var utrotningshotade vilket krävs för att sekretess ska gälla enligt OSL 20:1. Uppgifter om dessa två arter kunde därför lämnas ut. Sekretessregeln syftar till att förhindra bland annat äggplundring och annan verksamhet som kan utsätta en utrotningshotad art för ytterligare fara.

KR_Goteborg_8252_11

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

KR Göteborg 8252-11

Länsstyrelsen i Halland vägrade lämna ut uppgifter om vilka rödlistade fågelarter som häckade i ett visst skogsområde i närheten av en planerad vindkraftspark. Efter överklagande slog kammarrätten fast att två av fågelarterna, som bara vara listade i kategorin ”nära hotad”, inte var utrotningshotade vilket krävs för att sekretess ska gälla enligt OSL 20:1. Uppgifter om dessa två arter kunde därför lämnas ut. Sekretessregeln syftar till att förhindra bland annat äggplundring och annan verksamhet som kan utsätta en utrotningshotad art för ytterligare fara.

KR_Goteborg_8252_11