Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

KR Sthlm 784-13

Kammarrätten gav en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom, SDU, rätt att ta del av inkomna mejl till Ungdomsstyrelsen som visade vilka personer som hade begärt ut en förteckning över medlemmar i SDU Stockholm. SDU-företrädaren begärde ut mejlen efter att någon publicerat medlemsförteckningen på nätet. Ungdomsstyrelsen hade lämnat ut mejlen i avidentifierade form med stöd av OSL 21:3 eftersom myndigheten befarade att personerna som hade begärt ut medlemsförteckningen kunde utsättes för hot och våld om de blev identifierade.  Kammarrätten ansåg däremot inte att OSL 21:3 var tillämplig i den aktuella situationen.

KR_Sthlm_784_13

Se även JO 1061-13

Våra verksamheter

Kammarrätten gav en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom, SDU, rätt att ta del av inkomna mejl till Ungdomsstyrelsen som visade vilka personer som hade begärt ut en förteckning över medlemmar i SDU Stockholm. SDU-företrädaren begärde ut mejlen efter att någon publicerat medlemsförteckningen på nätet. Ungdomsstyrelsen hade lämnat ut mejlen i avidentifierade form med stöd av OSL 21:3 eftersom myndigheten befarade att personerna som hade begärt ut medlemsförteckningen kunde utsättes för hot och våld om de blev identifierade.  Kammarrätten ansåg däremot inte att OSL 21:3 var tillämplig i den aktuella situationen.

KR_Sthlm_784_13

Se även JO 1061-13

background 1
background 1

KR Sthlm 784-13

Kammarrätten gav en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom, SDU, rätt att ta del av inkomna mejl till Ungdomsstyrelsen som visade vilka personer som hade begärt ut en förteckning över medlemmar i SDU Stockholm. SDU-företrädaren begärde ut mejlen efter att någon publicerat medlemsförteckningen på nätet. Ungdomsstyrelsen hade lämnat ut mejlen i avidentifierade form med stöd av OSL 21:3 eftersom myndigheten befarade att personerna som hade begärt ut medlemsförteckningen kunde utsättes för hot och våld om de blev identifierade.  Kammarrätten ansåg däremot inte att OSL 21:3 var tillämplig i den aktuella situationen.

KR_Sthlm_784_13

Se även JO 1061-13

Gå till Acta Publicas hemsida

KR Sthlm 784-13

Kammarrätten gav en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom, SDU, rätt att ta del av inkomna mejl till Ungdomsstyrelsen som visade vilka personer som hade begärt ut en förteckning över medlemmar i SDU Stockholm. SDU-företrädaren begärde ut mejlen efter att någon publicerat medlemsförteckningen på nätet. Ungdomsstyrelsen hade lämnat ut mejlen i avidentifierade form med stöd av OSL 21:3 eftersom myndigheten befarade att personerna som hade begärt ut medlemsförteckningen kunde utsättes för hot och våld om de blev identifierade.  Kammarrätten ansåg däremot inte att OSL 21:3 var tillämplig i den aktuella situationen.

KR_Sthlm_784_13

Se även JO 1061-13

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

KR Sthlm 784-13

Kammarrätten gav en företrädare för Sverigedemokratisk ungdom, SDU, rätt att ta del av inkomna mejl till Ungdomsstyrelsen som visade vilka personer som hade begärt ut en förteckning över medlemmar i SDU Stockholm. SDU-företrädaren begärde ut mejlen efter att någon publicerat medlemsförteckningen på nätet. Ungdomsstyrelsen hade lämnat ut mejlen i avidentifierade form med stöd av OSL 21:3 eftersom myndigheten befarade att personerna som hade begärt ut medlemsförteckningen kunde utsättes för hot och våld om de blev identifierade.  Kammarrätten ansåg däremot inte att OSL 21:3 var tillämplig i den aktuella situationen.

KR_Sthlm_784_13

Se även JO 1061-13