Senaste nytt om offentlighet
och sekretess

Sök

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om oss

Allmän handling drivs av Panoptes Sweden AB, Sveriges ledande researchbolag. Våra övriga verksamheter är researchbolaget Acta Publica och Nyhetsbyrån Siren.

AVGÖRANDEN EFTER LAGRUM (KAPITEL:PARAGRAF I OSL)

KR Sthlm 2249-13

Anmälningar om innehav av finansiella instrument (aktier, fonder m.m.) som hade kommit in till Tandvårds- och läkemedelsverket från myndighetens anställda kunde inte lämnas ut i några delar till en journalist. Det slog kammarrätten fast i denna dom. Enligt domstolen var det inte möjligt att avidentifiera anmälningarna eftersom innehållet i handlingarna var sådant att det inte gick att förhindra att sambandet mellan enskilda anställda och uppgifterna om finansiella instrument kunde spåras.

Obs! Journalisten begärde ut handlingarna och inte uppgifter ur handlingarna.

KR_Sthlm_2249_13

Våra verksamheter

Anmälningar om innehav av finansiella instrument (aktier, fonder m.m.) som hade kommit in till Tandvårds- och läkemedelsverket från myndighetens anställda kunde inte lämnas ut i några delar till en journalist. Det slog kammarrätten fast i denna dom. Enligt domstolen var det inte möjligt att avidentifiera anmälningarna eftersom innehållet i handlingarna var sådant att det inte gick att förhindra att sambandet mellan enskilda anställda och uppgifterna om finansiella instrument kunde spåras.

Obs! Journalisten begärde ut handlingarna och inte uppgifter ur handlingarna.

KR_Sthlm_2249_13

background 1
background 1

KR Sthlm 2249-13

Anmälningar om innehav av finansiella instrument (aktier, fonder m.m.) som hade kommit in till Tandvårds- och läkemedelsverket från myndighetens anställda kunde inte lämnas ut i några delar till en journalist. Det slog kammarrätten fast i denna dom. Enligt domstolen var det inte möjligt att avidentifiera anmälningarna eftersom innehållet i handlingarna var sådant att det inte gick att förhindra att sambandet mellan enskilda anställda och uppgifterna om finansiella instrument kunde spåras.

Obs! Journalisten begärde ut handlingarna och inte uppgifter ur handlingarna.

KR_Sthlm_2249_13

Gå till Acta Publicas hemsida

KR Sthlm 2249-13

Anmälningar om innehav av finansiella instrument (aktier, fonder m.m.) som hade kommit in till Tandvårds- och läkemedelsverket från myndighetens anställda kunde inte lämnas ut i några delar till en journalist. Det slog kammarrätten fast i denna dom. Enligt domstolen var det inte möjligt att avidentifiera anmälningarna eftersom innehållet i handlingarna var sådant att det inte gick att förhindra att sambandet mellan enskilda anställda och uppgifterna om finansiella instrument kunde spåras.

Obs! Journalisten begärde ut handlingarna och inte uppgifter ur handlingarna.

KR_Sthlm_2249_13

Gå till Nyhetsbyrån Sirens hemsida
background 1

KR Sthlm 2249-13

Anmälningar om innehav av finansiella instrument (aktier, fonder m.m.) som hade kommit in till Tandvårds- och läkemedelsverket från myndighetens anställda kunde inte lämnas ut i några delar till en journalist. Det slog kammarrätten fast i denna dom. Enligt domstolen var det inte möjligt att avidentifiera anmälningarna eftersom innehållet i handlingarna var sådant att det inte gick att förhindra att sambandet mellan enskilda anställda och uppgifterna om finansiella instrument kunde spåras.

Obs! Journalisten begärde ut handlingarna och inte uppgifter ur handlingarna.

KR_Sthlm_2249_13