Sårbarnhetanalyser var färdigställda handlingar

En person begärde ut risk- och sårbarhetsanalyser gällande covid-19 för samtliga skolor i Kristinehamns kommun. Kommunen avslog med hänvisning till att analyserna var pågående arbeten och därmed skolans arbetsmaterial.

Personen överklagade och fick rätt i kammarrätten som menade att analyserna var på annat sätt färdigställda och därmed allmänna handlingar. Det här med hänvisning till att analyserna måste ha fått sin slutliga form eftersom det är meningen att de ska användas i verksamheten. Ärendet skickades tillbaka till kommunen för en sekretessprövning av uppgifterna i analyserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.